cum-stii-cand-sa-apelezi-la-un-coach

Cum stii cand e momentul sa apelezi la un coach?

publicat în 07.03.2014 – Coaching

Esti dispus sa te implici in atingerea idealurilor tale? Doresti sa asimilezi un sistem de valori care sa te ajute sa-ti realizezi potentialul? Ai nevoie sa-ti descoperi energiile ascunse si pasiunile pe care nu le-ai folosit la potential maxim niciodata? Vrei sa colaborezi cu un specialist capabil sa-ți activeze nebanuitele resurse interioare? Daca raspunzi afirmativ la cel putin o intrebare dintre cele enumerate, atunci colaborarea cu un coach este raspunsul pentru cautarile tale.

Deoarece nu e intotdeauna usor sa identifici criteriile care te fac eligibil pentru colaborarea cu un coach, iti vom oferi cateva detalii care sa te ajute in procesul de autoevaluare. Folosind sintagma “autoevaluare”, tocmai am enuntat primul criteriu! Daca in urma unei autoevaluari ai descoperit ca ai o dorinta de a evolua ca persoana si ca doresti sa explorezi noi perspective ale dezvoltarii personale, atunci coachingul este o solutie cu mult potential de reusita. De asemenea, daca vrei sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare sau spiritul de lider, daca vrei sa-ti perfectionezi capacitatea de a lua decizii, relatia cu un coach te va duce mai aproape de realizarea obiectivelor tale.

Coachingul se dovedeste eficient atat pentru viata ta privata, cat si pentru cea profesionala. Aceasta dubla utilitate a coachingului se datoreaza faptului ca abilitatile pe care te va ajuta sa ti le imbunatatesti au o aplicabilitate universala. Succesul, atat in viata privata cat si in cea profesionala, implica capacitatea de a-ti fructifica erorile, trecerea de limitele autoimpuse, abilitatea de a asculta empatic si de a oferi feedback. Coachul te va ajuta sa-ti mobilizezi resursele interioare in asa fel incat sa corespunzi standardelor de excelenta impuse de aceste criterii ale succesului.

Un coach nu este persoana care detine solutii si raspunsuri pe care tu va trebui sa ti le insusesti cu obedienta, ramanand pasiv pe toata durata colaborarii. Coachul este un specialist care te va ajuta sa descoperi singur, prin propria ingeniozitate, solutiile la problemele tale. Astfel, vei ajunge sa depasesti prin propriile mijloace obstacolele interioare si exterioare care stau in calea succesului tau personal si profesional!

Toate drepturile rezervate. EVOLUTION PERSPECTIVE © 2014

Web Development: Brandise